Marko Polo i prostori književnosti

Marko Polo i prostori književnosti

Znanstveni skup Marko Polo i prostori književnosti – Komparativna povijest hrvatske književnosti održava se 28. lipnja s početkom u 10 sati u Gradskom muzeju Korčula. Riječ je o nastavku  komparatističkog skupa u organizaciji Matice hrvatske, koji se održao tijekom svibnja u Zagrebu, a posvećen je  istraživanju Marka Pola kao inspirativnog srednjovjekovnog autora, zatim utjecaju njegovog putopisnog teksta na kasnija razdoblja, kao i ostale oblike umjetnosti te  fenomenu trajne i suvremene recepcije i interesa.

Program u Korčuli rezultat je suradnje Matice hrvatske, Grada Korčula, Gradskog muzeja Korčula – Marko Polo centra i Turističke zajednice Grada Korčule, te je znanstveni i istraživački doprinos obilježavanju obljetnica rođenja i smrti Marka Pola 1254. – 1324.

Voditeljice skupa su prof. dr. sc. Cvijeta Pavlović, Odsjek za komparativnu književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odjel za književnost Matice hrvatske i Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula. U popratnom programu skupa predstavit će se proizvodnja svile. Detaljnije o programu u privitku.

Ulaz je slobodan.

 

Image
© 2022 Gradski Muzej Korcula

Language Switcher

 
Pojedinačna ulaznica: 6 €
Ulaznica za grupe od 10 i više osoba: 4 €
Ulaznica za učenike u organiziranom posjetu: 2 €
Stručno vodstvo na hrvatskom: 20€
Stručno vodstvo na engleskom: 30 €

© 2022 Gradski Muzej Korcula , All Right Reserved

Language