U dijelu Kuće Marka Pola postavljena je izložba dostupna posjetiteljima.
Radno vrijeme:
PON.-NED. 09.00-21.00 h

Gradski muzej Korčula nakon višegodišnje obnove ponovo je otvorio svoja vrata.  Obnova obuhvaća rekonstrukciju palače i  uređenje novog stalnog muzejskog  postava. 

Attachments:
Download this file (GMK tlocrti katova.pdf)Raspored građe-zbirki u muzeju Floor plan of exibits and collections[Raspored građe-zbirki u muzeju Floor plan of exibits and collections]76 kB

Opširnije: Gradski muzej Korčula nakon višegodišnje obnove ponovo je otvorio svoja vrata.

Svečano postavljanje i blagoslov „Stope sv. Martina“ u Žrnovu  26. 5. 2021.

 

Župna crkva sv. Martina, Kampuš 7, 20260 Žrnovo

Blagoslov „Stope sv. Martina“ održat će se u srijedu, 26. svibnja 2021. godine ispred crkve sv. Martina u Žrnovu, nakon svečane mise u 19.00 sati. Ovim se Grad Korčula upisuje na kulturnu kartu Europe kao dio projekta “Sveti Martin iz Toursa, Europljanin, simbol dijeljenja, zajednička vrijednost”. 

Ovaj značajni europski kulturni projekt razvija se već više od petnaest godina. Osnovno obilježje itinerara u okviru Vijeća Europe i Instituta europskih kulturnih itinerara, je promoviranje europskoga kulturnog identiteta u njegovu jedinstvu i raznolikosti.  Njime se otvaraju mogućnosti doprinosa održivom razvoju i pokretanju brojnih kulturnih inicijativa. “Stopom sv. Martina” ističe se važnost pojedinoga lokaliteta u kulturološkom kontekstu Hrvatske i Europe.

Opširnije: Svečano postavljanje i blagoslov „Stope sv. Martina“ u Žrnovu

STALNA IZLOŽBA-"KORČULANSKA MOREŠKA"
Kula KOPNENIH VRATA (Revelin) otvora se za posjetitelje u ponedeljak 21.06.2021.
Radno vrijeme: svakim danom od 09-21h.
Radujemo se vašem dolasku!
---------------------------------------
PERMANENT EXHIBITION - "KORČULANSKA MOREŠKA"
LAND DOOR TOWER (Revelin) opens to visitors on Monday, June 21, 2021.
Opening hours: every day from 09-21h.
We are looking forward to your arrival!


Ćiril Metod Iveković, arhitekt i konzervator, u prvim desetljećima 20. st. fotografijom dokumentira spomenke. Serije fotografija su uobličene u šest mapa, a šesta je nazvana Otoci Rab, Hvar, Korčula. U ovoj mapi ukupno je 22 slike s motivima Korčule i Badije. Pozivaju nas estetskim i dokumentarnim vrijednostima da prošećemo spomeničkim ambijentima povijesnog grada i okolice. U desetljećima koja su slijedila fotografirani spomenici doživjeli su promjene. Jednako tako fotografije vrhunskih tehničkih obilježja dokumentiraju očuvane detalje spomenika i ambijenata. Posebno su važne one koje bilježe izgubljene dijelove cjeline. Neki detalji imali su izrazito mjesto u urbanom rasteru grada, sudjelujući u stvaranju ambijenta simboličkim značenjem i umjetničkim izrazom te kao kulturno dobro. O njihovoj nepovratnoj ljepoti i značenju danas svjedoče pisana riječ i fotografska zabilješka.  Uvećane fotografije Čirila Metoda Ivekovića bile su izložene na izložbi Korčula na fotografijama Čirila Metoda Ivekovića u hotelu Marko Polo na izložbi koju su 2010. zajednički ostvarili Turistička zajednica grada Korčule i Gradski muzej Korčula. Ove godine povodom Međunarodnog dana muzeja koji se u svijetu obilježava 18.svibnja imamo je prilike vidjeti na web-stranicama Gradskog muzeja Korčula. Jedan od najvrjednijih muzejskih predmeta u vlasništvu Gradskog muzeja je brončano kucalo, rad Tizianna Asspettija iz 17.st. Pripadalo je obitelji Arneri. Nalazilo se na vratima kojim se palači Arneri  pristupa prolazeći kroz živopisno dvorište.  Fotografija Čirila Metoda Ivekovića koja ga prikazuje svjedoči povijest vlasništva i smještaj kucala u autentičnom ambijentu.  


Potkategorije

Izvještaji

Gradski Muzej Korčula

Trg Sv. Marka,
20260 KORČULA

HRVATSKA
T:+385 20 711 420

E:info@gm-korcula.com