Istraživanje o utjecaju pandemije na kulturna i folklorna društva

Moreška, kumpanije i ostala kulturna i folklorna društva na otoku Korčuli tijekom pandemije 2020.- 2021.

siječanj 2021.

Istraživanje o utjecaju pandemije Covid – 19 i s njom povezanih epidemioloških mjera na zaštićena kulturna dobra - nematerijalnu baštinu uslijed ograničenja kretanja i okupljanja ljudi. 

Istraživanje se vrši u cilju dokumentiranja novih okolnosti koje utječu na sve segmente društva, uz neminovne restrikcije ljudskih aktivnosti, odnosa i kontakata,  no isto tako i uočavanja mogućih  pozitivnih iskustava i odgovora na krizu. Novi korona virus predstavlja poseban izazov za izvođače, kao i organizatore koji pripremaju predstave, koncerte, izložbe, predavanja, predstavljanja i ostala događanja uživo, kako institucionalnih, tako i manje formalnih skupina. Uz profesionalne izvođače i organizatore, naročito je vidljiv utjecaj na kulturna i folklorna društva, nositelje i prenositelje nematerijalne baštine, koja su često okosnica  brojnih kulturnih i društvenih aktivnosti, posebno u manjim sredinama. S obzirom na to da je od početka pandemije u ožujku 2020. proteklo više od 10 mjeseci, te da je većina društava morala odgoditi ili prilagoditi svoje svečane izvedbe, a isto tako i izvedbe za posjetitelje i turiste, ta okolnost je izvjesno utjecala na ukupne aktivnosti društva, u širokom rasponu od redovitih proba, druženja, nastupa, obnavljanja članstva, pa čak i na financijske prilike.

Stoga Vas molimo da popunite kratku anketu o tome na koji način, po Vašem mišljenju, okolnosti izazvane pandemijom Covid - 19 utječu na aktivnosti Vašeg društva?

 

Anketa je anonimna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gradski Muzej Korčula

Trg Sv. Marka,
20260 KORČULA

HRVATSKA
T:+385 20 711 420

E:info@gm-korcula.com