Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kustosica Gradskog muzeja Korčula Sani Sardelić gostovala je 11. 11. 2022. u emisiji HR Radio Dubrovnik Zrcalo vremena urednice Jelene Obradović Mojaš.


 

 


Kustosica Gradskog muzeja Korčula Sani Sardelić gostovala je u emisiji HR Radio Dubrovnik Zrcalo vremena urednice Jelene Obradović Mojaš. Urednica bira sugovornike i teme koji ukazuju na spomeničke tragove materijalnog i nematerijalnog slojevitog nasljeđa, ali i propituje aktualnosti očuvanja i obnove. U emisiji je riječ o običajima slavljenja sv. Martina na Korčuli, suradnji kustosice Sani Sardelić i udruge Korčulanske pjatance, te dojmovima sudionika izletničkog dana u Eko Škoju na Barini u Prvom Selu. Kultura življenja ogleda se u brojnim običajnim praksama, od kojih su brojne prepoznate i zaštićene kao nematerijalna kulturna dobra, a što je najvažnije, još uvijek žive u izvornom kontekstu.

Iz najave emisije 11. 11. 2022.: Današnje Zrcalo vremena posvećujemo običajnoj kulturi življenja na Korčuli. Slojevite tragove i putokaze u 'stara znanja' otkriva nam kustosica u Gradskom muzeju Korčula Sani Sardelić.

Link na emisiju: https://radio.hrt.hr/slusaonica/zrcalo-vremena?epizoda=202211111830 

Image
© 2022 Gradski Muzej Korcula

Language Switcher

 
Pojedinačna ulaznica: 6 €
Ulaznica za grupe od 10 i više osoba: 4 €
Ulaznica za učenike u organiziranom posjetu: 2 €
Stručno vodstvo na hrvatskom: 20€
Stručno vodstvo na engleskom: 30 €

© 2022 Gradski Muzej Korcula , All Right Reserved

Language