MALA ARHEOLOŠKA ŠKOLA OTOKA KORČULE 2021.

MALA ARHEOLOŠKA ŠKOLA OTOKA KORČULE 2021.

Gradski muzej Korčula organizira projekt pod nazivom Mala arheološka škola otoka Korčule (skraćeno MAŠOK), u periodu od 08.-23.11. 2021. godine, na poziv Grada Korčule. Projekt se pokazao kao optimalan način edukacije lokalnog stanovništva, posebice mlađe populacije, o arheologiji kao znanosti i arheološkim lokalitetima u njihovoj okolini. Cilj projekta je osvijestiti stanovništvu sva bogatstva kulturne baštine otoka u svrhu planiranja održivog razvoja, turističkih ruta, osmišljavanja arheoloških parkova i generalne valorizacije kulturnih dobara.

MAŠOK je osmišljen kao sastavni dio arheoloških laboratorija projekta VALUE (EnVironmental And cuLtUral hEritage development) u sklopu prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014-2020. Glavni sudionici su učenici Srednje škole Petra Šegedina pod vodstvom profesora Josipe Favro Kurtović i Željka Petkovića, zatim Turistički vodiči Grada Korčule i nekolicina studenata srodnih struka. Na poziv organizatora u projektu su sudjelovali i razni stručnjaci i znanstvenici iz cijele Hrvatske.

Ovim putem zahvaljujemo svim suradnicima, predavačima i sudionicima na odazivu, te iskazanom entuzijazmu. Kako je sve izgledalo pogledajte na fotografijama i snimcima predavanja. 


Fotografirala: Sunčana Zaknić


Predavanje dr. sc. Igor Borzić: ''Kako su Rimljani zavladali Korčulom?''

https://fb.watch/a0groqjaFa/

Predavanje dr. sc. Dinko Radić: ''Prapovijesna Korčula''

https://fb.watch/a0i-oFMCU9/

Pogledajte video predavanja dr. sc. Hrvoja Potrebice: ''U potrazi za Korkyrom''.

https://fb.watch/a0jbaCJbmk/

Image
© 2022 Gradski Muzej Korcula

Language Switcher

 
Pojedinačna ulaznica: 6 €
Ulaznica za grupe od 10 i više osoba: 4 €
Ulaznica za učenike u organiziranom posjetu: 2 €
Stručno vodstvo na hrvatskom: 20€
Stručno vodstvo na engleskom: 30 €

© 2022 Gradski Muzej Korcula , All Right Reserved

Language