Image
Radno vrijeme
Radno vrijeme van sezone:
Ponedjeljak petak: 9.00 – 17.00 sati
Sezonsko radno vrijeme svaki dan:
svibanj – listopad 9.00-21.00
 

Od svih velikih istraživača čija imena nadahnjuju našu maštu, a djela  im se nižu na policama naših knjižnica i muzeja, jedno je ime koje nam između svih ostalih najviše upada u oči. Ime koje nam, kada se izusti, dočarava vrtlog romantičnih vizija muškaraca i konja, planina i širokih čistina koje sežu do beskraja svijeta, tajanstveni Istok obilan orijentalnim bogatstvima pod vladavinom legendarnog Khana raskošno ustoličenog u svojoj otmjenoj palači užitka u legendarnom gradu Xanadu. To ime je Marko Pola.

Marko Polo interpretacijski centar (MPIC) je zamišljen kao jedinstveno mjesto gdje će se posjetitelj upoznati sa životom Marka Pola, te povijesnim kontekstom i načinom razmišljanja koje je dovelo do putovanja, kao i samo putovanje- teškoće, prepreke, nova saznanja, način života na drugim krajevima svijeta.  Posebno je važan doprinos Marka Pola u zbližavanju istoka i zapada.

IZJAVA O MISIJI

Centar je zamišljen kao mjesto koje će posjetiteljima pružiti uvid u povijest grada i otoka Korčule od 13. do 16. stoljeća te života i putovanja Marka Pola kao i uvid u poznatu bitku između venecijanske i genoveške flote. Interpretacijski centar gradi svoju priču na povijesnoj činjenici da je Marko Polo sudjelovao sa svojom galijom u pomorskoj bitci između na strani Venecije, a koja se odvijala u korčulanskom arhipelagu 7. rujna 1298.

Image
Image
© 2022 Gradski Muzej Korcula

Language Switcher

© 2022 Gradski Muzej Korcula , All Right Reserved

Language