Dan Mediterana za Korčulu

Dan Mediterana za Korčulu

Po prvi put u Hrvatskoj Dan Mediterana obilježen je prošlog tjedna u Korčuli. Glavni organizator je bio Gradski muzej Korčula u suradnji s mjesnim školama i Centrom za kulturu Korčula. Ovaj međunarodni projekt je Gradski muzej pokrenuo s ciljem poticanja kreativnost korčulanskih učenika, te da ih motivira da istraže i pokažu što za njih znači Mediteran.

Dan Mediterana među mlađim naraštajima želi promovirati bogatu baštinu našeg mora. Uz grančice maslina, navigavanje kroz povijest drvene brodogradnja i slikovite video prikaze, učenici Osnovne škole Petar Kanavelić i područne osnovne škole u Račišću su dobili uvid u raznolikost značenja mare nostrum.

Kao logo ovogodišnjeg Dana Mediterana, u danima sabatine, svi sudionici su dobili grančicu masline. Učenici su onda imali priliku upoznati se s korčulanskom brodograditeljskom baštinom kroz izložbu u Loži i kroz brodograditeljsku zbirku u Gradskom muzeju. Poslije izložbe, djeca su poslušala ulomke pripovijetke Dan Petra Šegedina, a zatim i pogledali videa koja su napravili učenici Srednje škole Petra Šegedina.

Poslijepodne, srednjoškolci su imali priliku poslušati kratko predavanje o važnosti Dana Mediterana za Korčulu te svoje dojmove staviti u kontekst Korčule na Mediteranu. Sutradan su nam najmlađi naraštaj iz škole u Račišću, nakon predavanja i video projekcije dali svoje odgovore na ovogodišnje pitanje 'Što je Mediteran?'

Hvala nastavnicama Srednje škole Gloriji Petković, Ines Peručić-Blitvić i Ivani Klisura-Skokandić koje su izdvojile svoje vrijeme kao mentorice učenicima za video radove. Hvala Centru za kulturu na suradnji. Dogodine, nadamo se ponovo stopliti studeni mjesec sredozemnim sjajem.https://www.morski.hr/u-korculi-obiljezen-medunarodni.../

https://mediterraneanday.com/.../celebrating-the-island...

Image
© 2022 Gradski Muzej Korcula

Language Switcher

 
Pojedinačna ulaznica: 6 €
Ulaznica za grupe od 10 i više osoba: 4 €
Ulaznica za učenike u organiziranom posjetu: 2 €
Stručno vodstvo na hrvatskom: 20€
Stručno vodstvo na engleskom: 30 €

© 2022 Gradski Muzej Korcula , All Right Reserved

Language